Alpský chalet na Slovensku

Alpský chalet na Slovensku

Redakce | Pátek, 21. červen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Atmosféra jako v Alpách, tak znělo zadání rekonstrukce horské chaty v Nízkých Tatrách. Staré dřevo doplněné zemitými odstíny přímo vyzývá užít si tady pohodovou dovolenou.

Horská chata v Nízkých Tatrách prošla velmi náročnou proměnou. Předlohou pro luxusní řešení interiéru se staly typické alpské chalety. Designér Ing. Petr Tůma dostal za úkol ze starého dřeva vyrobit nábytek, obložení stěn i interiérové dveře. Použity byly i trámy staré vazby, které se instalovaly pod tu stávající, aby byl výsledek dokonalý.

Chata nabízí velkorysé prostory, všudypřítomné staré dřevo s nádhernou strukturou vytváří příjemně hřejivou atmosféru. Pro oživení a prosvětlení celého interiéru bylo v kombinaci se dřevem použito také lamino v hlubokém matu, případně s dubovou dýhou.

DrevoaStavby.cz Alpský chalet na Slovensku DrevoaStavby.cz Alpský chalet na Slovensku

 

Kuchyň je zařízená v moderním rustikálním stylu, který podtrhuje pracovní deska z kamene. Nechybí ani pultík a barové židličky. Dál navazuje jídelní kout, který ústí do obývacího pokoje. Jídelně dominuje masivní stůl se stylovými židlemi Rolf Benz.

Obývací pokoj působí díky prostoru otevřenému do krovu velmi vzdušně. To umožnilo použití velké sedačky a designových závěsných lustrů, které pozvedají prostor na zcela novou úroveň. Zajímavým doplňkem jsou konferenční stolky vyrobené z kulatiny.

DrevoaStavby.cz Alpský chalet na SlovenskuDrevoaStavby.cz Alpský chalet na Slovensku

 

Do poschodí vedou stylové dřevěné schody s moderním bezrámovým skleněným zábradlím, které lemuje i galerii. V patře se nachází ložnice. K výrobě postelí i šatních skříní bylo opět použito staré dřevo s černými doplňky, které je hřejivé na pohled a pomáhá navodit útulnou a uvolněnou atmosféru.

Nadstandardní jsou čalouněné postele včetně čela. Látkovými potahy jsou vybaveny také dveře skříní. Originální řešení je použito na stropě v relaxační místnosti, kde se nachází infrasauna. Do žebrovaných podhledů jsou zde zabudovaná příjemná neoslňující svítidla.

DrevoaStavby.cz Alpský chalet na Slovensku DrevoaStavby.cz Alpský chalet na Slovensku

 

Staré dřevo s nádhernou strukturou vytváří příjemně hřejivou atmosféru.


DrevoaStavby.cz Alpský chalet na Slovensku

 
  • Architekt/designér: Sargánek, spol. s r.o.
  • Cíl: vzhled horské chaty, důraz kladen na použití starého dřeva v kombinaci s teplými zemitými odstíny, praktičnost a funkčnost
  • Z truhlářské dílny: kuchyň, obývací pokoj, ložnice s patrovými postelemi a šatními skříněmi, nábytek do koupelen a do sauny, stropní žebrované podhledy, zádveří, schodiště, chodby
  • Partneři: U1 lighting, ESCO, Miele, Wever & Ducré, Moooi
  • Realizace: září 2021

SaR 2-24

Tento článek vyšel v časopisu sruby&ROUBENKY 2/2024

Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 85 Kč

koupit časopis

 

Autor článku: DAGMAR ČESKÁ pro časopis sruby&ROUBENKY

sAr 2-2024

Líbil se Vám článek?
gotop